سازگاری واکسن چینی کرونا با بدن

به گزارش گیگابلاگ، کروناواک اولین واکسنی است که در رقابت های بین المللی برای ساختن واکسن سارس-کوو-2 ویروس عامل کووید-19 به عرضه رسیده است. این واکسن یکی از 12 واکسن آزمایشی است که تا به امروز به مرحله سوم آزمایش ها رسیده است.

سازگاری واکسن چینی کرونا با بدن

با ما همراه باشید و با تور چین ارزان از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

شایع ترین عارضه جانبی گزارش شده، درد در ناحیه تزریق واکسن بوده است

آنالیز های اولیه نشان می دهد واکسنی که شرکت داروسازی چینی سینوواک برای ویروس کرونا ساخته است، ایمنی خوبی در بدن افراد سالم ایجاد می نماید. محققان گفته اند به نظر می رسد این نمونه واکسن موسوم به کرونا واک برای انسان خطری ندارد و سازگاری خوبی با بدن دارد. آنان افزودند شایع ترین عارضه جانبی گزارش شده، درد در ناحیه تزریق واکسن بوده است.

میزان پادتنی که این واکسن در بدن فراوری می نماید کمتر از مقداری است که در بدن افراد بهبودیافته از کووید-19 وجود دارد، اما محققان بر این باورند که با این حال این واکسن می تواند در برابر ویروس ایمنی ایجاد کند. این یافته های جدید از مرحله دوم آزمایش واکسن روی 700 داوطلب سالم 18 تا 59ساله چینی از 16 آوریل تا 5 مه به دست آمده است.

دو دوز از کرونا واک را به فاصله 14 روز به شرکت کنندگان تزریق نموده اند. در طول دو هفته پس از تزریق دوم، بدن داوطلبان واکنش ایمنی خوبی از لحاظ فراوری پادتن نشان داد.

هدف اصلی از انجام این آزمایش، ارزیابی واکنش ایمنی و رسیدن به اطمینان از بی خطر بودن واکسن بود، نه ارزیابی میزان اثرگذاری آن در پیشگیری از ابتلا به این بیماری عفونی. این مورد اخیر در آزمایش های گسترده ای آنالیز خواهد شد که شرکت سینوواک با استفاده از 24 هزار داوطلب از سراسر برزیل، بنگلادش، ترکیه و اندونزی در دست انجام دارد.

کروناواک اولین واکسنی است که در رقابت های بین المللی برای ساختن واکسن سارس-کوو-2 ویروس عامل کووید-19 به عرضه رسیده است. این واکسن یکی از 12 واکسن آزمایشی است که تا به امروز به مرحله سوم آزمایش ها رسیده است.

سینوواک در ماه سپتامبر اعلام نمود واکسنش تا اوایل سال 2021 برای توزیع در سطح جهانی آماده خواهد شد. این شرکت یکی از چهار نمونه واکسن اصلی چینی ها را در دست ساخت دارد. شرکت دولتی سینوفارم دو نمونه واکسن دیگر و شرکت خصوصی کن سینو وابسته به ارتش نیز یکی دیگر را در دست فراوری دارند.

استاد فنگچای ژو از نویسندگان اصلی این پژوهش در رابطه با یافته های اخیر از مرحله دوم آزمایش ها گفت: یافته های ما نشان می دهد که تزریق دو دوز از کروناواک با فاصله 14 روزه می تواند فوراً در مدت چهار هفته پادتن کافی فراوری کند و بدن را در برابر ویروس ایمن کند.

بر این عقیده ایم که با این کار در دوره همه گیری، این واکسن مناسب استفاده در موارد اضطراری خواهد شد. یافته های ما نشان می دهد در طولانی مدت نیز وقتی خطر ابتلا به کووید-19 کمتر گردد تزریق دو دوز از این واکسن با فاصله یک ماه به جای دو هفته ممکن است در ایجاد ایمنی بیشتر و احتمالاً طولانی تر کارسازتر باشد.

او گفت در پژوهش های آینده باید دوام ایمنی ایجادشده را از سوی این پادتن بیشتر آنالیز کنیم تا بفهمیم اگر ایمنی ایجاد می گردد، چقدر در بدن ماندگار خواهد بود. ترکیب شیمیایی کروناواک حاوی مقداری ویروس کامل غیرفعال شده سارس-کوو-2 است که ابتدا از بدن بیماری در چین به دست آمده است.

مرحله دوم آزمایش این واکسن در شهرستان سویینینگ استان جیانگسوی چین اجرا شده است. هیچ کدام از شرکت کنندگان در این آزمایش ها سابقه ابتلا به کووید-19 نداشته اند، به جا هایی که تعداد مبتلایان به این ویروس زیاد بوده سفر ننموده اند و هنگام آزمایش هیچ گونه علایمی نظیر تب نداشته اند.

یافته های اخیر پس از داوری در نشریه بیماری های عفونی لنست منتشر شده است.

پس از انتشار این مقاله شرکت های مدرنا و فایزر اعلام نموده اند براساس داده های کوتاه مدت مرحله سوم آزمایش ها، واکسن هایی که بر پایه ام-آران ای ساخته اند بیش از 90 درصد در پیشگیری از ابتلا به کووید-19 مؤثر بوده اند. این دو شرکت امیدوارند از ماه آینده این واکسن را به بازار بفرستند.

مدیرعامل شرکت سینوواک، یین وِی دونگ که خود نیز این واکسن آزمایشی را زده است در ماه سپتامبر گفت مطمئن است کروناواک واجد معیار های بهداشتی ایالات متحده و اروپا خواهد بود. او گفت: هدف ما تهیه واکسن برای جهانیان است.

اوایل ماه جاری آزمایش مرحله سوم نمونه واکسن این شرکت به علت مشاهده اتفاق جدی ناگواری که برای یکی از داوطلبان افتاد متوقف شد.

ژائیر بولسونارو رییس جمهور برزیل که از منتقدان چین است و بر ضد کروناواک سخنرانی نموده است، این تعلیق در انجام آزمایش ها را یک پیروزی سیاسی خواند و به جبهه گیری سیاسی علیه چینی ها پرداخت. بعداتر به ادعای گزارش های محلی معلوم شد داوطلب مورد نظر خودکشی نموده است.

سازمان نظارت بر بهداشت ملی برزیل هفته گذشته اعلام نمود پس از انجام ازریابی نهایی میزان خطر، آزمایش های بالینی می تواند از سر گرفته گردد.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 29 آذر 1399 بروزرسانی: 29 آذر 1399 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 6899

به "سازگاری واکسن چینی کرونا با بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سازگاری واکسن چینی کرونا با بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید