رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: صندوق بیمه اجتماعی در ایجاد امید به ماندن در روستاها و حفظ اصلی ترین ارزش های انسانی فعالیت کند

به گزارش گیگابلاگ، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: تسهیل مهاجرت از روستاها به شهرها موجب رواج حاشیه نشینی و ایجاد فقر و آسیبهای اجتماعی فراوان شده است، اگر به امکاناتی نظیر بیمه اجتماعی که امروزه درروستاها ایجاد کرده ایم، درگذشته نیز توجه داشتیم، روستاییان تمایلی به مهاجرت نداشتند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: صندوق بیمه اجتماعی در ایجاد امید به ماندن در روستاها و حفظ اصلی ترین ارزش های انسانی فعالیت کند

به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایر، مهدی عیسی زاده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در دیدار با علی شیرکانی مدیرعامل صندوق بیمهاجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، با تشکر و قدردانی از خدمات صندوق بیمه اجتماعیگفت: فعالیت صندوق نسبت به سایر بیمه ها بسیار ماندگار است، زیرا مرتبط با اقشاریاست که جزو شریف ترین و صادق ترین انسان ها هستند و با توجه به آنکه جامعه هدف صندوق افراد پاک و شریفی هستندبنابراین خدمات صندوق نیز بسیار والا و ارزشمند است.

عیسی زاده با بیان اینکه صندوق بیمهاجتماعی هنوز در برخی از روستاها ناآشنا است، گفت: باید در راستای خدمات صندوقتبلیغات و اطلاع رسانی کامل صورت گیرد و مردم باید بدانند که صندوق حامی آنها وجزئی از خانواده آنها است که در حوادث ناگوار و در نامطلوبترین زمان ها دستگیرآنها خواهد بود.

وی گفت: باوجود عمر کم صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایر، عملکرد بسیار قابل قبولی دارد اما همچنان تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصلهداریم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامهداد: تسهیل مهاجرت از روستاها به شهرها پس از انقلاب موجب رواج حاشیه نشینی و ایجادفقر و آسیبهای اجتماعی فراوان شده است و به جرات میگویم که به اگر امکاناتی کهامروزه در روستاها ایجاد کرده ایم، درگذشته نیز توجه داشتیم، یقین داشتم کهروستاییان مایل به مهاجرت نبودند درصورتی که غفلت کردیم و رواج مهاجرت ها مشکلاتمربوط به آن در نتیجه این غفلت ایجاد شده است.

عیسی زاده ادامه داد: معتقد هستم کهعمدا یا سهوا تعادل روستاها و شهرها را برهم زده ایم و این مسئله موجب سیلمهاجرتها به شهرها و ایجاد آسیبهای اجتماعی فراوان شده است آسیبهایی که امروزهباید در مجلس کمیسیون های مختلفی برای رفع آنها ایجاد کنیم تا به همین مسائلبپردازیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به نام صندوق گفت: معتقد هستمکه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بیشتر از این می تواند فعالیتکند و می تواند در حفظ روستا و زندگی روستایی، ایجاد امید به ماندن در روستاها،حفظ اصلی ترین ارزشهای انسانی و سنت های فرهنگی رایج در جامعه روستایی فعالیت کند.

وی با بیان اینکه چهارچوب هایروستایی نسبت به شهری متفاوت است و زنان سرپرست خانوار در روستاها با محدودیت هایدر تامین معیشت دارند و فقط می توانند با پرداختن به برخی از شغل ها مانند قالیبافیو صنایع دستی و غیره گذران زندگی کنند، درصورتی که درشهرها می توانند به شغلهایمتفاوتی برای تامین معاش خود بپردازند، از مدیرعامل صندوق خواست تا به صورت ویژهمسئله بیمه بانوان روستایی به ویژه زنان سرپرست خانوار روستایی را در دستورکار خودقرار دهد تا مجلس نیز بتواند موضوع حمایت بیمه ای از این گروه را دنبال کند.

وی تاکید کرد: باتوجه به آنکه برخیاز جوانان نسبت به بیمه کم توجه هستند باید از سمت آسیبهای اجتماعی و عوارض مهاجرتبه شهرها وارد عمل شد تا بتوان راهکارهایی را نسبت به بیمه این افراد درنظر گرفت.

صندوق حامی روستاییان و عشایر کشور

در ادامه علی شیرکانی صندوق را حامی روستاییان و عشایر دانست و گفت: در کشور همواره بیمه هاو صندوق هایی برای کارکنان و مزد بگیران مانند سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی،صندوق صدا و سیما و صندوق کارگران وجود داشته است، اما برای غیرمزد بگیران هیچپوشش بیمه و صندوقی درنظر گرفته نشده بود، این درحالی است که در اصل 29 قانوناساسی بر بیمه تمام آحاد کشور تاکید شده است، به همین دلیل در سال 1383 به برکتنظام صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تشکیل شد و به جرات میتوانگفت که یکی از خدمات عظیم نظام به جامعه هدف همین صندوق بوده است.

وی ادامه داد: در این صندوق دولت باپرداخت 10 درصد حق بیمه نقش کارفرما را داشته و شخص فقط 5 درصد حق بیمه خود را می پردازدو خوشبختانه تا به امروز تمام دولتها فارغ از سمت و سوی سیاسی همواره حامی این صندوقبوده اند.

شیرکانی با بیان اینکه تمام دنیا و به ویژه کشورهای پیشرفته بهدلیل اهمیت روستاها و حفظ امنیت غذایی کشور به روستاها توجه ویژه ای داشته و بهبازسازی روستاها روی آورده اند، گفت: اگر می خواهیم در تمام دنیا حرفی برای گفتنداشته باشیم، باید به روستاها و عشایر به عنوان اولین خط مقدم تامین امنیت غذاییکشور توجه کنیم، دقت شود که با احیای روستاها و زندگی روستایی گامی عظیم در حفظکشور خواهیم برداشت.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی تاکیدکرد: باوجود گسترش خدمات زیرساختی اعم از گاز، برق و اینترنت در روستاها بهامکانات رفاهی و زندگی آنها کمتر پرداخته ایم درصورتی که برای پایداری روستاهاعلاوه بر خدمات زیرساختی باید خدمات رفاهی از جمله شغل، امید به آینده درروستاییان و افتخار به هویت روستایی و تاریخ روستا ایجاد کنیم تا بتوانیم ضمن حفظروستا و زندگی روستایی از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری کنیم.

شیرکانی هزینه آبادانی و رفاهیروستاها نسبت به شهرها را برای کشور بسیار کمتر دانست و گفت: هزینه ایجاد خدماترفاهی در شهرها بسیار بالا است درصورتی که هزینه ایجاد همین خدمات در روستاها بهنسبت شهرها بسیار کمتر است، این درحالی است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم تامینو ارتقاء حوزه های مختلف کشور در روستاها امکانپذیر است.

شیرکانی با تشکر و قدردانی از همراهی همه جانبه و کم نظیر کمیسیوناجتماعی مجلس با صندوق و توجه ویژه به موضوع بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایر و زنان سرپرست خانوار روستایی و نیز اقشار آسیب پذیر ، ابراز امیدواری کردکه با این همراهی ها از جمله حضور صمیمانه و بی سابقه رییس کمیسیون اجتماعی مجلسدر صندوق با هدف بررسی عملکرد و نیز شندیدن دغدغه های مدیران آن، بتوان گامی درگسترش پوشش صددرصدی جامعه هدف صندوق برداشت.

همچنین در این نشست گزارش عملکردصندوق طی یک سال و نیم گذشته از سوی شهریار محمودزاده مشاور مدیرعامل صندوق بیمهاجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ارائه شد.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 5 اسفند 1399 بروزرسانی: 5 اسفند 1399 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 7852

به "رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: صندوق بیمه اجتماعی در ایجاد امید به ماندن در روستاها و حفظ اصلی ترین ارزش های انسانی فعالیت کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: صندوق بیمه اجتماعی در ایجاد امید به ماندن در روستاها و حفظ اصلی ترین ارزش های انسانی فعالیت کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید