عوارض مصرف بیش از حد کنسرو ماهی تن
به گزارش گیگابلاگ، انتخاب/ ماهی تن از محبوب ترین خوراکی هایی است که بسیاری از افراد در سراسر دنیا مصرف می نمایند، اما این خوراکی محبوب در کنار مزایا، بعضی معایب را هم شامل می گردد.
برای بسیاری از ما، ماهی تن یک وعده غذایی مجذوب نماینده و سریع است. اما عادت به استفاده از ماهی تن در دفعات زیاد، می تواند با مخاطراتی همراه گردد.
از آنجا که ماهی تن منبع پروتئینی بسیار مناسبی است، بسته به میزان و به ویژه نوع کنسرو تن ماهی، ممکن است به شکل ناخواسته، بیش از حد کنسرو بخورید که به طور بالقوه منجر به یک اثر جانبی منفی ماهی تن به نام مسمومیت با جیوه می گردد.
کنسرو ماهی تن حاوی جیوه است، بنابراین خوردن زیاد آن می تواند منجر به مسمومیت با جیوه گردد. جیوه موجود در هوا به وسیله فراوری برق با زغال سنگ و سایر فعالیت های صنعتی انسان در دریاچه ها، رودخانه ها و اقیانوس ها مستقر می گردد و در آنجا به وسیله زندگی دریایی مصرف می گردد.
طبق گزارش دانشمندان در مجله Global Biological Cycles، جیوه موجود در اقیانوس ها هم محصولی از تجزیه کربن آلی طبیعت است. با ورود جیوه به هر دو صورت، میکروارگانیسم ها آن را به شکل بسیار سمی به نام متیل جیوه تبدیل می نمایند که در گوشت ماهی هایی که می خوریم جمع می گردد. تجمع متیل جیوه در شکارچیان عظیم تر صورت می گیرد، به همین علت است که ماهی های عظیم تر مانند ماهی تن نسبت به ساردین خطرناک تر هستند.
دکتر آندره پاول، مشاور پزشکی آزمایشگاه های Illuminate می گوید: همه ماهی ها دارای میزانی سطح جیوه هستند، اما این سطح بسیار فرق دارد؛ کنسرو تن ماهی دارای مقادیر نسبتاً زیادی جیوه است، بنابراین مصرف آن می تواند بیش از سه وعده در هفته مضر گردد.
طبق اطلاعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC)، تقریباً همه افراد میزان کمی متیل جیوه در خون دارند که زیر سطح خطرناک است و روی سلامتی اثرات مخرب ندارد. اما متیل جیوه یک نوروتوکسین قدرتمند است، بنابراین مصرف زیاد ماهی ممکن است منجر به مسمومیت با جیوه گردد.
علائم این مشکل شامل خارش یا احساس سوزن سوزن شدن در انگشتان و ضعف عضلانی، اختلال گفتار و شنوایی و کاهش دید محیطی است. سطح بالای جیوه در زنان باردار ممکن است منجر به اختلالات سیستم عصبی مرکزی در نوزادان گردد.
منبع: همگردی