خطرناک ترین پدیده دنیا که 30 متر آب جوش پرتاب می نماید!

به گزارش گیگابلاگ، آبفشان استروکور ایسلند | Strokkur

کشور ایسلند برای مردم بسیاری در دنیا جایی مرموز و عجیب است و این حس به دلایل زیادی است، مثلا مردم به علت نام این کشور که از دو کلمه Ice به معنی یخ و Land به معنای زمین است، همواره فکر می نمایند که سرما و برف و یخ تمام این سرزمین را گرفته است. اما خبرنگاران در این متن، کاری با سرد بودن یا نبودن این کشور کاری ندارد. می خواهیم در خصوص یکی از پدیده های جغرافیایی صحبت کنیم که بسیار دیدنی، هولناک و شاید خطرناک می باشد و آن هم آبفشان استروکور ایسلند است. با ما در ادامه همراه باشید تا اطلاعات خوبی را در خصوص این فواره یا آبفشان به شما ارائه دهیم.

خطرناک ترین پدیده دنیا که 30 متر آب جوش پرتاب می نماید!
برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با bestcanadatours.com مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.

آبفشان استروکور ایسلند

دایره طلایی یا Golden Circle، یکی از راستاهای محبوب گردشگران در جنوب ایسلند است که حدودا 300 کیلومتر طول دارد. این جا همان جایی است که در سفر به ایسلند همیشه پیشنهاد می شود. یکی از جاذبه های تماشای که در این راستا خواهید دید، چشمه های آب گرم گیسیر (Geysir) با حفره هایی است که گل های جوشان دارد و در کنار آن یکی از خطرناک ترین فواره های دنیا یعنی آبفشان استروکور ایسلند دیده می شود.

این آبفشان بسیار جالب و تماشای است و همیشه گردشگران زیادی را از سراسر دنیا به خود جذب نموده است. آبشفان استروکور به گونه ای است که هر چند دقیقه یک بار، آب را به ارتفاع 30 متر به بیرون پرتاب می نماید. در حال حاضر یک مرکز نمایشگاهی به همین نام افتتاح شده که ارائه های گوناگونی در سراسر دنیا فراهم نموده است.

اعتقاد بر این است که این میدان زمین گرمایی مساحتی حدود 3 کیلومتر مربع دارد. بیشتر چشمه های آب گرم این منطقه در یک لاین 100 متری قرار گرفته اند و به همان جهتی می ریزند که خطوط تکتونیکی منطقه قرار گرفته، یعنی آن ها از جنوب به سمت جنوب غربی می فرایند. این لاین با عرض 100 متر، تا 500 متر ادامه می یابد و در جایی که گفته می شود زمانی جایگاه ارباب هاکادالور بوده، به اوج خود می رسد.

این منطقه برای بیش از 1000 سال فعال بوده است و بیش از 12 چشمه آب گرن دارد. با اینکه گیسیر امروزه فعالیت کمتری دارد، اما به خاطر معروفیتش توانسته نامش را به چشمه های آب گرم سراسر دنیا بدهد. گیسیر یا آبفشان، اولین آبفشانی بود که در سراسر دنیا به طور کتبی ثبت شد و اولین آبفشان طبیعی در اروپای مدرن نیز محسوب می شد.

قدمت قدیمی ترین بخش گیسر در دره هاکادالور (Haukadalur Valley) به سال 1294 برمی شود. در آن سال، زمین لرزه ای در بخش های جنوبی ایسلند باعث شد که زمین های این منطقه تغییرات محسوسی را به خود ببینند و به همین علت هم چشمه های آب گرم زیادی در این منطقه به وجود آمد.

تحقیقاتی در قرن 19 حقیقت جالب و البته حیرت انگیزی را نشان داد. طبق مطالعات انجام شده آبفشان استروکور ایسلند می تواند به ارتفاعی حدود 170 متر برسد و این موضوع سوال بسیاری از دانشمندان بود. چیزی که در طول سال ها روی این آبفشان تاثیر زیادی گذاشته، فعالیت های لرزه ای بود که در منطقه ها اطراف آن همیشه رخ می داد. این لرزه ها باعث شدند که این آبفشان برای سال ها خاموش بماند، اما این انتهای آن نبود.

در سال 2000 یکی از زمین لرزه های دنیا در ایسلند صورت گرفت و باعث شد که آبفشان استروکور ایسلند برای چند سال، روزی چندین بار فوران کند. در حال حاضر این آبفشان در بیشتر مواقع خاموش است، اما دیگر چشمه های آب گرم اطراف آن به طور محسوسی فعالند و دیده می شوند و آبفشان استروکور ایسلند از همه فعال تر است.

اگر در پی تجربه ای خاص در این منطقه هستید، باید یک سرآشپز استخدام کنید! یک تجربه واقعا منحصر به فردی که این آبفشان به شما ارائه می دهد نان چشمه آب گرم است که در آن بازدید نمایندگان با یاری یک آشپز کوشش می نمایند که در بیرون چشمه ها یک تخم مرغ را بپزند و یا نان چاوداری را که در زیر زمین برای 24 ساعت پخته بود را استخراج نمایند.

در این منطقه آبفشان های زیادی وجود دارند که آبفشان استروکور ایسلند همانطور که گفته شد فعالترین آن هاست و آب داغی را به میزان 30 متر هر چند دقیقه یک بار به سمت هوا پرتاب می نماید.

آبفشان ها چطور کار می نمایند؟

آبفشان های دره هاکادالور در یک منطقه ای قرار گرفته اند که به اصطلاح تخصصی به آن ها منطقه های زمین گرمایی می گویند. طبق سیستمی شبیه به لوله کشی که در زیر زمین واقع شده است، آب های زیر زمینی به سطح داغ زمین می رسند، گرم شده و فشار فراوری می نمایند. زمانی که آب به بالاترین دمای خود رسید، فشار تا حدی زیاد می شود که آب تا حدودا 30 متر به هوا پرتاب می شود. البته این ارتفاع در گذشته بسیار بیشتر نیز بوده است. اگر برای تماشا این آبفشان رفتید، در نظر بگیرید که آب آن بسیار جوش است و برای امنیت و سلامت خودتان، بهتر است از آن فاصله بگیرید. حتی چشمه ها نیز بهتر است که از فاصله دورتری دیده شوند و از لمس آب آن ها خودداری شود.

آیا بازدید از آبفشان استروکور ایسلند هزینه دارد؟

گردشگران نیازی به پرداخت هزینه ورودی برای ورود به منطقه گیسیر نخواهند داشت. به آن ها توصیه می شود که در بخش های معین شده در اطراف چشمه ها، ایستاده و آن ها را مشاهده نمایند. بعلاوه پیشنهاد می شود که از فوران این آبفشان دور بمانند، زیرا آب به شدت داغ است و امکان سوختگی وجود دارد.

چطور به گیسیر برویم؟

این منطقه تقریبا در فاصله 100 کیلومتری از ریکجاویک، مرکز ایسلند در راستا 35 یا 37 جاده ریکجاویک- دینگوتلیر قرار گرفته است. از مرکز تورهای گوناگونی به این مقصد برگزار می شود که می توانید برای تماشا آن ها یکی از این تورها را انتخاب نموده و به راحتی از آبفشان استروکور ایسلند بازدید کنید. بعضی از این تورها دیگر جاذبه های راستا گلدن سیرکل را نیز با این آبفشان ترکیب می نمایند.

منبع: icelandtravel.is

منبع: الی گشت
انتشار: 4 اسفند 1403 بروزرسانی: 4 اسفند 1403 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 14651

به "خطرناک ترین پدیده دنیا که 30 متر آب جوش پرتاب می نماید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطرناک ترین پدیده دنیا که 30 متر آب جوش پرتاب می نماید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید