طرز تهیه نان سنگک خانگی در فر ؛ بسیار ترد و خوشمزه
به گزارش گیگابلاگ، نان سنگک خانگی طعمی بسیار مطبوع داشته و ارزش تهیه در خانه را دارد. با داشتن کمی آرد و کمی سنگ ریزه به راحتی می توانید در منزل یک نان سنگک خوشمزه و ترد تهیه کنید.

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ دیزل بیشتر بدانید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - یکی از خوشمزه ترین نان های سنتی ایران نان سنگک است که آن را در تنور و بر روی سنگ ریزه های داغ می پذند. نان سنگک از ترکیب آرد سبوس دار و آرد سفید تهیه می گردد و همواره طولی حدود 60 سانتی متر دارد. اما ما در این مقاله می خواهیم طرز تهیه نان سنگک خانگی در فر و در سایزی کوچک تر را به شما آموزش دهیم. نحوه پخت نان سنگک در منزل، مانند نان بربری خانگی طرز تهیه بسیار راحتی دارد، پس شما هم دست به کار شوید و یک نان تازه برای وعده صبحانه خود تهیه کنید.
طرز تهیه نان سنگک خانگی
مواد لازم (برای تهیه 2 نان متوسط) | |
خمیر مایه | 1/2 قاشق چای خوری |
آرد | 2 پیمانه |
آب ولرم | 2 پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
کنجد | به میزان لازم |
کره جامد | به میزان لازم |
زمان لازم برای تهیه نان سنگک خانگی 45 دقیقه
دستور تهیه نان سنگک در فر
- ابتدا باید خمیر ترش را تهیه کنید. برای تهیه خمیر ترش یک سوم مقدار آرد را با خمیر مایه در یک کاسه عظیم مخلوط کنید.
- سپس یک پیمانه آب ولرم را آرام آرام در کاسه بریزید و آن را خوب مخلوط کنید؛ درب کاسه بپوشانید و آن را برای مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
- پس از 24 ساعت خمیرترش آماده است؛ اکنون باید به سراغ تهیه خمیر نان بروید.
- آرد باقی مانده را با کمی نمک مخلوط کنید، یک پیمانه آب ولرم به آن بیفزایید و آن را خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست حاصل گردد.
- اکنون خمیر ترش را با خمیر نان سنگک مخلوط کنید و آن ها را خوب ورز دهید تا با هم ترکیب شوند. (توجه کنید که خمیر نان سنگک باید کمی شل و خیس باشد)
- خمیر ترکیب شده را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- سنگ ریزه ها را کف سینی فر پخش کنید و سینی را داخل فر با دمای 170 درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ شوند.
- یک کاسه آب کنار دست خود داشته باشید، کمی آب روی یک سطح صاف بپاشید و دست خود را نیز کمی خیس کنید.
- مقداری از خمیر را بردارید و آن را روی سطح پهن کنید.
- روی سنگ ریزه ها را با کره چرب کنید و خمیر پهن و نازک شده را روی سنگ ها پهن کنید.
- سینی را درون فر بگذارید تا روی نان طلایی گردد؛ سپس سینی را خارج کنید و نان را برگردانید، کمی کنجد روی آن بپاشید و آن را در فر بگذارید تا طرف دیگر نان هم طلایی گردد.
- اکنون نان سنگک شما آماده شده است. اگر نان به سنگ ها چسبیده باشد باید کمی صبر کنید تا نان خنک گردد و سنگ ها جدا شوند.
- نان سنگک خانگی و تازه آماده سرو است.
نوش جان …
سخن آخر
طرز تهیه نان سنگک خانگی را مطالعه کردید. خوب است بدانید که نان سنگک به دلیل داشتن فیبر و سبوس در هضم بهتر غذا و بهبود یبوست بسیار تاثیر می گذارد. پس بهتر است در وعده های غذایی خود نان سنگک را جایگزین دیگر نان ها کنید. شما چه تجربه ای از تهیه و پخت نان های خانگی دارید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید. همچنین اگر به تهیه نان های خانگی علاقه دارید، می توانید طرز تهیه نان خانگی ساده؛ از لواش و بربری تا نان تافتون را نیز در خبرنگاران مطالعه کنید.
منبع: setare.com