حمله به آرامکو راست ودروغ های ژئوپلتیکی را عیان کرد

به گزارش گیگابلاگ، دروغ گفتن سیاستمداران در زمان صلح کار را برای باور درستی حرفهایشان برای سلب مسئولیت کردن از اتفاقات در زمان جنگ سخت می نماید.

حمله به آرامکو راست ودروغ های ژئوپلتیکی را عیان کرد

به گزارش خبرنگاران، روزنامه گاردین در تحلیلی با اشاره به بدنامی دولت آمریکا و مقاماتش به سبب دروغگویی هایی مکرر و در نتیجه بی اعتبار شدن اتهام زنی های این دولت و وزیر خارجه آن، مایک پامپئو علیه ایران از بابت حملات اخیر به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان می نویسد:

معمولا در یک جنگ، اولین قربانی اعتماد است. اما قربانی شدن این اعتماد را حتی می توان در روزهای پیش از وقوع آن جنگ مشاهده کرد. امروز در خاورمیانه وضعیت عجیبی پیش آمده که در آن بی تردید حمله ای اتفاق افتاده و علنا طرفی (انصارالله یمن) به عنوان عامل این حمله قدم به جلو گذاشته و جزئیات دقیقی در مورد سلاح مورد استفاده اش و انگیزه و زمان بندی مربوط به حمله را بیان می نماید اما قربانی (عربستان) از پذیرفتن حرفهای آن سرباز زده و به جایش یک طرف سوم (ایران) را مقصر می داند.

آراء جهانی در کوششش برای تشخیص مسئولیت حمله چند روز پیش به تاسیسات نفتی عربستان که حوثی های یمن مسئولیت آن را بر عهده گرفتند اما ریاض و واشنگتن آن را به گردن ایران انداختند باید به خاطر داشته باشد بسیاری از این اتهام زن هایی که قدم به جلو می گذارند تا سند و مدرک ارائه دهند را طبق یک جمله معروف دیوید کامرون (نخست وزیر سابق انگلیس) و به شکلی کاملا معقول می توان به عنوان کسانی توصیف کرد که در وطنشان به آنها بی اعتماد هستند.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان مثال اخیرا در کوشش برای متقاعد کردن خبرنگاران همراه با او در داخل هواپیمایش در راستا سفر به عربستان در مورد این ادعا که حوثی ها را نمی توان مسئول حمله به تاسیسات نفی عربستان دانست، گفت: شما در هر گزارش خود درباره آنها می گویید حوثی ها گفتند اما شما باید در گزارشتان بنویسید مطلب زیر را حوثی های اغلب دروغگو گفته اند!

پامپئو در ادامه این صحبتهایش گفت: شما نباید جوری درباره آنها گزارش بنویسید انگار که آنها حقایق را می گویند و انگار که آنها کسانی هستند که کاملا تحت نفوذ ایران قرار ندارند و انگار که آنها تحت دستور ایرانی ها نیستند که مدعی حملاتی شده اند که خودشان در آنها دست ندارند و در اینجا کاملا مساله همین است!

صرف نظر از شهرت خود حوثی ها به صداقت، یک جنبه تعجب آور اظهارات پامپئو فقدان وجود خودآگاهی است. به نظر می رسد او نمی تواند به این فکر کند مردی که او برایش کار می نماید (دونالد ترامپ) به شکلی رایج و تقریبا روزمره دروغ می گوید.

در حقیقت راستی آزمایی حرفهای دونالد ترامپ تبدیل به یک صنعت خرده پا در آمریکا شده است. تا همین تاریخ پنجم اوت گذشته، مصادف با نهصدوبیست وهشتمین روز ریاست جمهوری ترامپ، بر طبق پایگاه داده راستی آزمایی واشنگتن پست، ترامپ 12019 مورد ادعای دروغ یا گمراه نماینده مطرح نموده است.

واشنگتن پست گزارش کرد، ترامپ در تاریخ 26 آوریل مرز 10000 دروغ را رد کرد و از آن موقع تا کنون او به طور متوسط حدود 20 ادعای دروغ در هر روز مطرح نموده است. او همچنین از ابتدای ریاست جمهوری اش تاکنون نیز به طور متوسط حدود 13 مورد از این ادعاهای دروغ را در هر روز مطرح ساخته است.

به شکل مشابه، هر کسی که تکذیبیه های فوری عربستان در عرض 17 روز پس از واقعه قتل جمال خاشقجی در محل کنسولگری این کشور در شهر استانبول در سال گذشته را دنبال نموده باشد می داند که مقامهای سطح بالای عربستان برای منافع خود دروغ می گویند یا حتی در مواردی اجازه می دهند که به آنها اطلاعات دروغ بدهند.

بعضی می گویند کشورها لزوما در راستا پیگیری منافع ملی با حقایق بیگانه می شوند- سر هنری واتون، سیاستمدار و دیپلمات انگلیس در قرن شانزدهم و هفدهم در سال 1604 نوشت:یک سفیر یک مرد باشخصیت صادق است که به خارج فرستاده می گردد تا به نفع کشورش دروغ بگوید!

در عصر رسانه های جدید که هر چیزی را راحت تر می توان به چالش کشید سیاستمداران باید خیلی سختتر کوشش نمایند تا رای دهندگان مردد را در مورد صداقت گفته هایشان به ویژه در پرونده های مربوط به اقدامات نظامی متقاعد نمایند. عادتهای آنها به دروغگویی در زمان صلح با تضعیف اعتماد عمومی، این وظیفه را برای آنها سخت تر نیز می نماید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 251

به "حمله به آرامکو راست ودروغ های ژئوپلتیکی را عیان کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمله به آرامکو راست ودروغ های ژئوپلتیکی را عیان کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید