طرز تهیه چای به خانگی؛ راز یک فنجان عطر و طعم

به گزارش گیگابلاگ، برخی روزها، بد نیست به جای رفتن به سراغ نوشیدنی های همیشگی مثل چای سیاه و قهوه، دمنوش های گیاهی دیگر مثل چای به را امتحان کنید. این چای خوش عطر و بو سرشار از خواص فراوان است و با طعم ملایم و رایحه دلپذیرش، حال و هوای تان را دگرگون می نماید. در ادامه این محتوا از خبرنگاران مگ، طرز تهیه چای به را به دو روش تازه و خشک، آموزش می دهیم تا بتوانید بسته به ذائقه و زمانتان، برترین انتخاب را داشته باشید.

طرز تهیه چای به خانگی؛ راز یک فنجان عطر و طعم

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان پخت 15 تا 30 دقیقه

مناسب برای 3 تا 4 نقر

میزان سختی آسان

طرز تهیه چای به تازه

در فصل زمستان که به تازه در مغازه ها یافت می گردد، فرصت را غنیمت شمارید و حتما یک چای به تازه برای خودتان درست کنید. طرز تهیه این چای به راحتی آب خوردن است و تنها چند دقیقه از شما زمان می گیرد. اما بهره بردن از خواص چای به، خصوصا آرامشی که به شما تزریق می نماید، ارزش این چند دقیقه وقت گذاشتن را دارد.

مواد لازم برای تهیه چای به تازه
به تازهیک عدد
چوب دارچین2 تکه
هل درسته2 عدد
آب جوش4 پیمانه
شکر، عسل یا نبات (اختیاری)به میزان دلخواه

طرز تهیه:

  1. آماده کردن به: به را خوب بشویید، با پوست (یا بدون پوست) به قطعات کوچک خرد نموده (با با رنده درشت، رنده کنید) و دانه های وسط آن را جدا کنید.
  2. دم کردن چای به: تکه های به را همراه با چوب دارچین و دانه های هل (دانه های هل را با دستتان بشکنید)، در یک قوری بریزید. سپس 4 پیمانه آب جوش اضافه کنید و قوری را برای 15 تا 20 دقیقه روی سماور یا کتری در حال جوشیدن قرار دهید تا چای به، دم بکشد و خوش رنگ گردد.
  3. صاف کردن چای و سرو آن: بعد از 20 دقیقه، چای به خوش عطر و بوی شما آماده است. فقط باید آن را از صافی رد نموده، در یک فنجان بریزید و در صورت دلخواه، با عسل، شکر یا نبات شیرین نموده و نوش جان کنید.

طرز تهیه چای به خشک شده

اگر می خواهید چای به تان خیلی خوشرنگ گردد و رنگ قرمزی به خود بگیرد، باید از به خشک شده که در ادامه، نحوه درست کردنش را آموزش می دهیم، بهره ببرید. با خشک کردن به می توانید از خواص فوق العاده میوه به در تمامی روزهای سال بهره مند شوید.

مواد لازم برای خشک کردن به
به تازهتعداد دلخواه
فویل آلومینیومیبه میزان لازم
مواد لازم برای تهیه چای به خشک
به خشک2 قاشق غداخوری
چوب دارچین2 تکه
هل درسته2 عدد
آب جوش4 پیمانه
شکر، عسل یا نبات (اختیاری)به میزان دلخواه

طرز تهیه:

  1. آماده کردن به : ابتدا به ها را خیلی خوب بشویید تا کرک های روی پوست آن، جدا شوند. سپس به ها را از وسط به 2 قسمت تقسیم کنید (نیازی به پوست گرفتن به نیست) و دانه های داخل به ها را جدا کنید (دانه های به نیز برای درمان گلودرد بسیار موثرند، بنابراین، توصیه می کنیم که این دانه ها را دور نیندازید و نگه دارید برای مواقعی که سرماخوردگی به سراغتان می آید).
  2. رنده کردن به: به های قاچ شده را با استفاده از رنده دانه درشت، رنده کنید.
  3. پهن کردن به ها زیر آفتاب: حال در یک سینی مناسب، یک فویل پهن کنید و به های رنده شده را روی آن پهن کنید. سپس سینی را زیر نور آفتاب قرار دهید تا رطوبت به ها گرفته و خشک شوند.
  4. تفت دادن به ها: بعد از حدود 7 الی 8 ساعت، به های خشک شده را از زیر آفتاب بردارید. سپس به های خشک شده را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت خیلی ملایم، حدود 20 تا 30 دقیقه، به طور مداوم تفت دهید. وقتی رنگ به ها تغییر کرد و به سمت قرمز شدن رفت، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا به های بوداده شده، خنک شوند.
  5. دم کردن چایی: بعد از خنک شدن به ها، 2 قاشق غذاخوری از آن را همراه با چوب دارچین و هل، داخل یک قوری بریزید و به آن، آب جوش اضافه کنید. سپس قوری را برای 15 تا 20 دقیقه، روی سماور یا کتری قرار دهید تا چایی دم بکشد.

خواندنی ها

طرز تهیه چای ماسالا

طرز تهیه چای به و سیب

طرز تهیه چای به و سیب کاملاً مشابه با روش تهیه چای به ساده است؛ تنها کافی است در کنار تکه های به، چند برش نازک از سیب تازه (سیب قرمز یا سیب گلاب) نیز به آب جوش اضافه کنید. سایر مراحل آماده سازی بدون تغییر انجام می گردد و تنها ضروری است سیب و به به طور همزمان دم کشیده و طعم های آن ها با یکدیگر ترکیب شوند. ترکیب سیب با چای به، باعث لطیف تر شدن عطر چای شده و طعمی ملایم تر و شیرین تر به آن می بخشد.

خواندنی ها

خواص به لیمو

طرز تهیه چای به در فر

اگر می خواهید چاب به خشک نموده درست کنید تا خوش رنگ تر گردد، اما از طرفی، دوست ندارید خیلی منتظر بمانید، می توانید به جای خشک کردن به در آفتاب، از فر یاری بگیرید. باقی مراحل درست کردن چای به مشابه با همان روش سنتی است.

خواندنی ها

طرز تهیه چای کرک عربی

راز خوش عطر و طعم شدن چای به

برای آنکه چای به تان عطر و طعم خیلی خوبی داشته باشد و هوش از سر همه ببرد، کافی است چند نکته کلیدی را رعایت کنید.

  • مهم ترین نکته، تفت دادن به ها روی حرارت ملایم است. تفت دادن روی حرارت، از یک طرف رطوبت به ها را به خوبی می گیرد و باعث می گردد در نگهداری طولانی مدت، کپک نزنند و از طرف دیگر باعث می گردد که موقع دم کردن به، رنگش حسابی قرمز گردد.
  • افزودن چوب دارچین، دانه های هل و میزان کمی زعفران به چایی، نیز می تواند عطر چای را چند برابر کند و طعمی خوشایند به آن ببخشد.
  • دم کشیدن طولانی چای به روی حرارت ملایم هم باعث می گردد که عصاره به، به خوبی در آب آزاد شده و چای، طعم و عطر بهتری پیدا کند.
  • اضافه کردن چند قطره آبِ لیموترش تازه به چایی (بعد از دم کرن آن) به خوش مزه تر شدنش یاری می نماید.
  • اگر می خواهید به جای به دارچین اضافه کنید، حتما از چوب دارچین بهره ببرید نه پودر آن، زیرا پودر دارچین باعث بدرنگ شدن چایی می گردد.
منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 14 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1404 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 23028

به "طرز تهیه چای به خانگی؛ راز یک فنجان عطر و طعم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چای به خانگی؛ راز یک فنجان عطر و طعم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید