2 طرز تهیه جوجه کباب لاری (ماستی)

به گزارش گیگابلاگ، جوجه کباب لاری یکی از برای و و هستش. توی ترکیب مواد جوجه ماستی لاری اصیل و رستورانی، ماست یکی از مواد اصلی این غذاست که به همین دلیل بهش جوجه کباب ماستی هم می گن. اما این مدل چطور آماده می شه؟ طرز تهیه جوجه کباب لاری خانگی فوق العاده خوشمزه روی زغال منقل، در فر و در ماهیتابه را توی سرویس بخونید و یک درست کنید. با همراه باشید.

2 طرز تهیه جوجه کباب لاری (ماستی)

طرز تهیه جوجه کباب لاری رستورانی در یک نگاه

برای طرز تهیه جوجه کباب لاری اصیل، اول سینه مرغ رو بشورین و بذارین آب اضافیش گرفته بشه، بعد به صورت مکعبی خرد کنین و همراه با پیاز و سیر درشت خرد شده داخل کاسه بریزین. ادویه هایی مثل پودر تخم گشنیز، پاپریکا، فلفل سیاه و نمک رو اضافه کنین و بعد ماست چکیده یا یونانی، آبلیمو و کمی روغن زیتون بریزین. حالا با دستکش مواد رو خوب مخلوط کنین تا همه تکه های مرغ به مایه مرینیت آغشته بشن، در صورت دلخواه زعفران دم نموده هم اضافه کنین.

روی ظرف رو با سلفون بپوشونین و بین 3 تا 8 ساعت، یا حتی تا 24 ساعت برای تردتر شدن، توی یخچال بذارین. بعد از استراحت، مرغ ها رو به سیخ بزنین و در صورت استفاده از سیخ چوبی، اون ها رو نیم ساعت قبل خیس کنین. وقتی زغال ها گداخته شدن، سیخ ها رو روی منقل بذارین و هر دو طرف جوجه ها رو با حرارت یکنواخت کباب کنین. در طول پخت، کره ذوب شده رو با برس روی جوجه ها بمالین تا نرم و براق بشن. در نهایت، جوجه کباب لاری رو با گوجه و فلفل کبابی، سبزی خوردن، نان یا برنج زعفرانی سرو کنین.

شما می تونین جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و طرز تهیه جوجه کباب ماستی لاری رو توی این مطلب بخونین.

مواد لازم برای تهیه جوجه کباب ماستی لاری (برای 6 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)2 عدد
ماست (چکیده یا یونانی)1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
پودر فلفل پاپریکا1 قاشق چای خوری
تخم گشنیز (آسیاب شده)1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا روغن مایع4 قاشق غذاخوری
سیر (اختیاری)2 حبه
پیاز2 عدد میانه
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
کره (اختیاری)برای رومال جوجه کباب ماستی
سیخ کباب و زغال کبابیبرای کباب کردن جوجه لاری
برنج یا نانبرای سرو با جوجه کباب لاری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه

مدت زمان استراحت مواد جوجه ماستی: 3 تا 8 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت چوجه کباب لاری: 15 تا 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه جوجه کباب لاری روی زغال منقل یا کباب پز

جوجه کباب لاری یکی از معروف ترین انواع کباب ایرانیه است که برای تهیه اون از طعم دهنده های فوق العاده لذیذ و معطری استفاده می شه. این کباب رنگ سفیدی داره و برای طعم دار شدن معمولاً توی ماست چکیده محلی خوابونده می شه. در ادامه می تونین با طرز تهیه جوجه لاری اصیل آشنا بشین.

مرحله اول: مواد اولیه جوجه ماستی لاری رو آماده کنین

برای تهیه جوجه کباب لاری رستورانی ابتدا سینه مرغ رو به خوبی بشورین و توی سبد بذارین تا آب اضافیش گرفته بشه. بعد سینه مرغ رو به صورت مکعبی و در میزان جوجه ای خرد کنین. سینه های مرغ رو توی یه کاسه بریزین. سپس پیاز و سیر رو پوست بگیرین و به صورت درشت خرد کنین. به هیچ وجه، پیاز و سیر رو رنده نکنین چون موقع کباب کردن، روی مرغ می مونن و می سوزن. پیاز و سیر خرد شده رو هم به مرغ ها اضافه کنین.

در صورت تمایل می تونین سینه و مرغ کامل یا قسمت های مختلف مرغ رو به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.

مرحله دوم: ادویه و چاشنی ها رو اضافه کنین

در ادامه، برای طرز تهیه جوجه کباب لاری شیرازی، ادویه های معطر شامل پودر تخم گشنیز، پودر پاپریکا، فلفل سیاه و نمک رو به مرغ ها، پیاز و سیر اضافه کنین. بعد موقع اضافه کردن یا و آبلیمو هستش. می تونین به جای ماست از سس مایونز () یا ترکیب سس مایونز و ماست هم استفاده کنین تا طعم بهتری بگیره. روغن زیتون یا روغن مایع هم توی کاسه بریزین.

برای خرید انواع ادویه معطر، انواع ماست، آبلیمو و سس مایونز از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله سوم: مرغ ها رو با مواد ترکیب کنین

توی این مرحله از طرز تهیه جوجه کباب لاری رستورانی، یک دستکش یکبار مصرف آشپزی بپوشین و آغاز به مخلوط کردن مواد توی کاسه کنین. طوری که مواد، با هم کاملا ترکیب بشن و روی مواد از مایه مرینیت پوشیده بشه. اگر می خواین جوجه کباب لاری زعفرانی داشته باشین، به میزان 2 قاشق غذاخوری، زعفران دم نموده هم اضافه کنین و هم بزنین.

زعفران با کیفیت رو به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله چهارم: مرغ ها رو استراحت بدین

سپس روی ظرف رو با سلفون بپوشونین یا یه درب روش بذارین و توی یخچال قرار بدین. معمولا بین 3 تا 8 ساعت برای مزه دار شدن جوجه ها کافیه ولی اگر می خواین تردتر بشه، تا 24 ساعت هم می تونین مرغ ها رو استراحت بدین. فقط مراقب باشین که مرغ ها توی این مدت باید توی یخچال باشن.

مرحله پنجم: حوجه لاری ماستی رو به سیخ بزنین

بعد از مزه دار کردن جوجه ماستی لاری، منقل و زغال ها رو آماده کنین تا بعد از سیخ زدن، زغال ها گداخته بشن. ظرف رو از یخچال بیرون بیارین و سیخ های ترجیحا فلزی رو آماده کنین. اگر می خواین از سیخ چوبی استفاده کنین، باید از نیم ساعت قبل سیخ گرفتن جوجه ها، اون ها رو توی آب خیس کنین. تکه های جوجه لاری رو سر سیخ بزنین. می تونین بین تکه های جوجه، تکه های پیاز و فلفل دلمه ای هم بزنین. همه جوجه ها رو به سیخ بزنین تا تموم بشن.

زغال کبابی و سیخ کبابی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.

مرحله آخر: جوجه کباب لاری رو کباب کنین

در آخرین مرحله تهیه جوجه کباب لاری اصیل، وقتی زغال ها آماده شدن و به رنگ قرمز گداخته در اومدن، سیخ ها رو یکی یکی روی منقل بذارین. اجازه بدین یک سمت جوجه ها بپزن و طلایی بشن. باید حرارت یکنواخت باشه تا جوجه ها مغزپخت بشن. توی یه کاسه، کره ذوب شده بریزین و وقتی یه سمت جوجه ها طلایی شد، با برس، روی جوجه ها بمالین.

اجازه بدین سمت دیگه جوجه ها هم طلایی بشه. وقتی هر دو طرف جوجه کباب لاری سرخ شد، دوباره روشون کره بزنین تا نرم بشن. جوجه کباب لاری رو می تونین با گوجه کبابی و فلفل کبابی، سبزی خوردن، نان یا یا سرو کنین.

انواع کره حیوانی و گیاهی، انواع نان و برنج ایرانی و خارجی باکیفیت رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

روش تهیه جوجه کباب لاری در ماهیتابه

برای آغاز طرز تهیه جوجه کباب لاری در تابه، اول مرغ ها رو مثل روش بالا به خوبی مزه دار کنین. مرغ رو با پیاز، ماست و ادویه ها ترکیب کنین و بذارین چند ساعت بمونه تا حسابی به خوردش بره. بعد از این مرحله می تونین جوجه رو به جای زغال، داخل یه ماهیتابه بزرگ درست کنین. تکه های جوجه رو به سیخ های چوبی بزنین. کف یه تابه کمی روغن یا کره بریزین و روی حرارت بذارین تا داغ بشه. بعد سیخ ها رو کف تابه بچینین و حرارت رو روی حالت میانه تنظیم کنین.

درب ماهیتابه رو ببندین تا مرغ ها نرم و آبدار بمونن. هر چند دقیقه یک بار هم جوجه ها رو زیر و رو کنین تا همه طرفشون طلایی بشه. حدود نیم ساعت زمان برای پخت جوجه کباب ماستی لاری کافیه. می تونین کنارش گوجه و فلفل رو هم با کمی روغن و نمک سرخ کنین تا خوشمزه تر بشه.

وقتی جوجه ها آماده شدن، کمی کره رو روی حرارت ملایم آب کنین و در صورت تمایل کمی روغن مایع هم اضافه کنین تا یکدست بشه. به میزان 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده هم می تونین اضافه کنین. بعد این سس ساده و خوش طعم رو روی جوجه های داغ بریزین تا براق و نرم بشن. در نهایت، جوجه کباب لاری رو با سبزی خوردن، برنج، نان یا گوجه کبابی سرو کنین و از طعم این غذای خوش رنگ و خوش عطر لذت ببرین.

دستور تهیه جوجه کباب لاری در فر

یکی از روش های راحت و تمیز برای درست کردن جوجه کباب لاری استفاده از فر هستش. کافیه جوجه های مزه دار شده رو روی توری فر بچینین و زیرش یه سینی بذارین تا روغن و آب اضافی بریزه و محیط فر تمیز بمونه. یا اینکه کف سینی فر رو فویل بذارین و سیخ های جوجه کباب لاری رو روش بچینین. دمای فر رو روی حدود 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنین و اجازه بدین قبل از پخت جوجه ها، یه مدت 15 دقیقه گرم بشه.

سیخ های جوجه رو توی فر بذارین و اجازه بدین بین 30 تا 40 دقیقه بپزن تا کاملاً مغزپخت و طلایی بشن. برای اینکه سطح جوجه ها برشته تر و خوش رنگ تر بشه، می تونین چند دقیقه آخر گریل فر رو روشن کنین. این روش علاوه بر اینکه ظاهر حرفه ای به جوجه میده، باعث میشه گوشت آبدار و خوش طعم باقی بمونه.

نکات مهم در طرز تهیه جوجه کباب لاری

  • پیاز رو حتماً به شکل خلالی، نگینی یا حلقه های درشت خرد نموده و با تکه های جوجه مخلوط کنین، چون پیاز ریز یا رنده شده باعث می شه جوجه موقع کباب شدن، روی سیخ بسوزه و کباب خراب بشه.
  • اگه پودر فلفل پاپریکا نداشتین، می تونین از ادویه تندوری استفاده کنین.
  • وجود ماست توی مواد جوجه کباب لاری خیلی به ترد شدن مرغ یاری می کنه و در اصل جزو جدانشدنی این غذاست. پس حذفش نکنین.
  • حداقل زمان خوابوندن جوجه توی مواد 3 ساعته، ولی اگه بیشتر بذارین، طعمش بهتر میشه.
  • تخم گشنیز آسیاب شده عطر و مزه جوجه کباب لاری رو خیلی خاص تر می کنه و حتی می تونه طبع اون رو متعادل تر کنه.
  • تکه های مرغ رو نه خیلی ریز و نه خیلی درشت برش بزنین. میزان میانه برای برش زدن مرغ ها باعث میشه هم سریع بپزن و هم جوجه لاری بعد از پخت آبدار بمونه.
  • قبل از سیخ کردن جوجه ها، پیازها رو جدا کنین تا روی حرارت نسوزن و تلخی ندن.

فوت و فن های خوشمزه شدن جوجه کباب لاری

برای ترد شدن چوجه کباب لاری چه کنیم؟

  • از ماست تازه توی مواد مرینیت استفاده کنین؛ ماست گوشت رو نرم می کنه.
  • به مواد مرینیت، کمی آب لیمو تازه اضافه کنین تا مرغ لطیف تر بشه.
  • بهتره نمک رو توی آخرین مرحله اضافه کنین، چون زود زدن نمک باعث سفت شدن گوشت می شه.
  • مرغ رو حدود 5 ساعت توی مواد بخوابونین. البته هر چی بیشتر بمونه، تردتر می شه.
  • موقع پخت جوجه کباب، حرارت رو یکنواخت و ملایم نگه دارین تا جوجه ها آبدار بمونن.

کباب لاری با موادی مزه دار میشه؟

برای مزه دار کردن جوجه ماستی لاری معمولاً از ترکیب ماست، پاپریکا، تخم گشنیز، کمی روغن گیاهی، سیر و پیاز استفاده می شه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 آذر 1404 بروزرسانی: 4 آذر 1404 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 23052

به "2 طرز تهیه جوجه کباب لاری (ماستی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه جوجه کباب لاری (ماستی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید