رب لیمو عمانی درجه یک و بدون تلخی را نیم ساعته درست کن!

به گزارش گیگابلاگ، رب لیمو عمانی یکی از چاشنی ها یا سس های بسیار خوشمزه است که کاربردهای فراوانی در آشپزی ایرانی دارد. این چاشنی از لیموترش خشک شده زرد یا سیاه درست می گردد و طعم مجذوب نماینده و دلپذیری دارد. درست کردن رب لیمو ترش در خانه اصلا کار سختی نیست و در زمان کوتاهی، می توانید این رب ترش و خوشمزه را تهیه کنید. رب لیمو عمانی را در پخت ،، برای مزه دار کردن گوشت و تهیه، استفاده می نمایند. در این مقاله از در ما طرز تهیه رب لیمو عمانی بدون دانه و نکات پخت و خوشمزه شدن رب لیمو عمانی بدون تلخی را به شما آموزش می دهیم.

رب لیمو عمانی درجه یک و بدون تلخی را نیم ساعته درست کن!

مواد لازم برای تهیه رب لیمو عمانی بدون تلخی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
لیموعمانی (زرد یا سیاه)250 گرم
شکرنیم کیلوگرم
نمک1 قاشق غذاخوری
آبلیمو3 قاشق غذاخوری
آب5 لیوان فرانسوی دسته دار

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت رب لیموعمانی: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه رب لیمو عمانی بدون دانه

تهیه رب لیمو عمانی در خانه هم به صرفه خواهد بود و هم این رب، نسبت به رب های فروشگاهی، معمولا طعم بهتر و کیفیت بالاتری خواهد داشت. در ادامه مراحل طرز تهیه رب لیمو عمانی شیراز را دنبال کنید.

مرحله اول: لیمو عمانی ها را آماده کنید

در ابتدا، لیمو عمانی ها () را با گوشتکوب یا ته یک لیوان، بشکنید و پرک کنید یا از پرک لیمو آماده بهره ببرید. هسته های لیموها را بیرون بیاورید و قسمت وسط لیمو عمانی ها را خارج کنید. این قسمت ها را جدا کنید تا رب لیمو عمانی تلخ نگردد.

در صورت تمایل می توانید لیمو عمانی را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: لیمو عمانی ها را بجوشانید

لیموها و پرک آن ها را در یک قابلمه بریزید و به آنها آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید. شعله را زیاد کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند. کف هایی را که روی سطح آب جمع می شوند، با قاشق بردارید و دور بریزید.

به مدت 15 تا 20 دقیقه لیموها را بجوشانید تا کاملا نرم گردد. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید لیموعمانی و آب از دما بیفتد و سرد گردد.

مرحله سوم: لیمو عمانی را پوره کنید

در ادامه، بعد از سرد شدن لیموها و عصاره آن، مواد را در مخلوط کن بریزید و آنها را پوره کنید تا یک مخلوط کاملا نرم داشته باشید. دوباره لیموهای پوره شده را در قابلمه بریزید. اگر می خواهید رب لیمو عمانی، خیلی لطیف و نرم باشد، می توانید پوره را از صافی رد کنید.

مرحله چهارم: بقیه چاشنی ها را اضافه کنید

قابلمه ای را که پوره لیمو عمانی در آن ریخته اید، دوباره روی حرارت بگذارید و شکر و نمک را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا دانه های شکر و نمک، در آن حل شوند. مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. اگر رب در اواخر پخت آغاز به پاشیدن کرد روی قابلمه یک آبکش بگذارید.

اجازه دهید سس لیمو عمانی میزانی غلیظ گردد. سپس آبلیمو را اضافه نموده و 2 دقیقه بعد، شعله را خاموش کنید.

برای خرید شکر، نمک و آبلیمو می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: رب لیمو عمانی را در بطری شیشه ای تمیز بریزید

وقتی رب لیمو ترش آماده شد، اجازه دهید کاملا در دمای محیط سرد گردد. سپس آن را در بطری تمیز شیشه ای و کاملا خشک و تمیز بریزید. درب بطری را ببندید و آن را در جای خنک مثل یخچال بگذارید.

شما می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه رب لیمو عمانی

  • برای طرز تهیه رب لیمو عمانی با شیره خرما، به جای شکر یا انواع شیرین کننده، از شیره خرما (خواص شیره خرما) بهره ببرید.
  • برای طرز تهیه رب لیمو عمانی بدون شکر، شکر و نمک را حذف کنید و لیمو عمانی ها را فقط با آب بپزید و پوره کنید. مراحل را مانند روش بالا، دنبال کنید.
  • اگر با پرک لیمو عمانی، رب لیمو عمانی درست کنید، برای طرز تهیه رب پرک لیمو عمانی، پوست و هسته ها را بگیرید، هم رب لیمو عمانی خوشرنگ می گردد و هم به هیچ وجه طعم تلخ نخواهد داشت.
  • رب لیمو عمانی، یک سس بسیار مفید و پر خاصیت برای سلامتی است. خواص رب لیمو عمانی شامل بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون، بهبود عملکرد کبد، پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، درمان کم خونی، بهبود سلامت پوست و مو و … است. این چاشنی، سرشار از ویتامین C، آهن، منیزیم و پتاسیم است.
  • استفاده از شکر یا شیرین کننده هایی مثل شیره خرما در طرز تهیه رب لیمو عمانی، اختیاری است ولی افزودن آن، باعث خوشمزه و ملس شدن طعم رب لیمو خواهد شد.
  • مدت ماندگاری رب لیمو عمانی، زیاد نیست. به خاطر عدم استفاده از مواد نگهدارنده در رب لیمو عمانی، رب را بهتر است در طول 2 تا 3 ماه، مصرف کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن رب لیمو عمانی

چرا رب لیمو عمانی تلخ می گردد؟

علت تلخ شدن رب لیمو عمانی، وجود هسته در لیموها است. بعلاوه اگر قسمت وسط لیمو را بیرون نیاورید و آن را پوره کنید، رب شما تلخ می گردد.

می توانیم شکر را از مواد رب لیموعمانی حذف کنیم؟

شکر طعم شیرینی به رب لیموترش اضافه نمی کند و فقط تلخی آن را می گیرد، پس بهتر است آن را حذف نکنید.

موارد مصرف رب لیمو عمانی چیست؟

رب لیمو عمانی را می توانید در انواع خورش ها مثل ، ، ، ، و در تهیه و ، بعلاوه برای مزه دار کردن انواع گوشت بهره ببرید. اگر رب لیمو عمانی با شکر درست کنید، می توانید با آن شربت هم تهیه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 آبان 1403 بروزرسانی: 23 آبان 1403 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 22575

به "رب لیمو عمانی درجه یک و بدون تلخی را نیم ساعته درست کن!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رب لیمو عمانی درجه یک و بدون تلخی را نیم ساعته درست کن!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید