طرز تهیه حلیم بادمجان
به گزارش گیگابلاگ، حلیم بادمجان را به عنوان یک پیش غذای خوشمزه و یا غذای اصلی همراه با نان می توان در مهمانی ها سرو کرد. این غذای خوشمزه را با برنج یا نان می توانید، میل کنید. در ادامه با دستور تهیه حلیم بادمجان برای 4 نفر آشنا می شوید.
به گزارش همشهری به نقل از اکالا، حلیم بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است و کمتر پیش می آید که کسی آن را دوست نداشته باشد.
حلیم بادمجان بیشتر اصالتی شیرازی، کرمانی و اصفهانی دارد، اما امروزه در تمام نقاط کشورمان پخته می گردد. مواد اصلی تشکیل دهنده حلیم بادمجان شامل بادمجان، گوشت، برنج و عدس است که در شهر های مختلف موادی به آن اضافه یا کم می شوند.
حلیم بادمجان غذایی با ارزش تغذیه ای بالا است. این غذا مانند میرزا قاسمی و کشک بادمجان هواداران بی شماری دارد. حلیم بادمجان را به عنوان یک پیش غذای خوشمزه و یا غذای اصلی همراه با نان می توان در مهمانی ها سرو کرد.
این غذای خوشمزه را با برنج یا نان می توانید، میل کنید. در ادامه مواد لازم و دستور تهیه حلیم بادمجان برای 4 نفر را بیان می کنیم.
مواد لازم در تهیه حلیم بادمجان
گوشت گوسفندی 300 گرم
بادمجان 1 کیلو
برنج 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
پیاز 3 عدد
سیر 4 تا 5 حبه
کشک 100 گرم
گردو آسیاب شده 100 گرم
روغن به اندازه لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
نعنا خشک 2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج
ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و قاچ بزنید. سپس آن ها را با آب شسته و در آبکش ریخته و اندازهی نمک بزنید و آن را در کناری قرار دهید تا آب بادمجان خشک شده و تلخی آن از بین برود.
با این کار هنگام سرخ کردن بادمجان، روغن کمتری به خود جذب می نماید. بادمجان ها را در روغن سرخ کنید و بعد از سرخ شدن، آن ها روی کاغذ های جذب نماینده روغن قرار داده تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.
یک عدد پیاز و سیر را خرد کنید و در یک قابلمه اندازهی روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. اندازهی زردچوبه به پیاز ها اضافه کنید و کمی پیاز ها را با زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت هایی را که از قبل شسته اید به پیاز اضافه کنید و اندازهی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض گردد.
سپس اندازهی آب به گوشت اضافه نموده و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد. پختن کامل گوشت حدود 2 ساعت الی بیشتر زمان می برد. بعد از پختن گوشت آن را در آورده و در صافی قرار دهید تا آبش برود. بعد از اینکه گوشت شما سرد شد آن را ریش ریش نموده و در قابلمه ای بریزید.
بادمجان هایی را که قبلا سرخ نموده بودید به گوشت ریش ریش شده اضافه کنید. گردو هایی را که آسیاب شده به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید تا با حرارت ملایم گردو ها روغن بیندازند. توجه داشته باشید که حلیم بادمجان را حتما هم بزنید.
اکنون برنج را خیس نموده و در قابلمه ای آب را جوش آورده و برنج را همراه با کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج تا زمانی که له گردد بجوشد. بعد از پختن کامل برنج آن را از روی حرارت برداشته و در کناری قرار دهید.
حال عدس را با اندازهی آب در قابلمه ای ریخته و بگذارید تا عدس کاملا پخته و له گردد. سپس برنج و عدس پخته شده را با یک گوشتکوب له کنید و به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید. با یک گوشتکوب مواد داخل قابلمه را بکوبید تا بادمجان ها کاملا له شوند.
2 عدد پیاز را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. اندازهی نعنا هم در روغن ریخته و یک تفت به آن بدهید. نصف پیاز و نعنا داغ ها را برای تزیین روی حلیم بادمجان کنار بگذارید و بقیه را در قابلمه حاوی گوشت بریزید.
اندازهی آب به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید و حرارت را کم کنید و دائم آن را هم بزنید. هم زدن در حلیم بادمجان از اهمیت زیادی برخوردار است، چون هم باعث می گردد حلیم بادمجان شما ته نگیرد و هم باعث کش آمدن غذا هنگام خوردن می گردد. اجازه دهید تا حلیم بادمجان با حرارت ملایم بپزد تا کاملا جا و به روغن بیفتد.
سپس کشک را با اندازهی زعفران و آب جوش مخلوط نموده و به قابلمه اضافه کنید. حدود 10 دقیقه حرارت را کم کنید تا طعم کشک به خورد مواد برود و سپس حلیم بادمجان شما آماده است.
حلیم بادمجان را در ظرفی سرو نموده و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، گردوی پودر شده و کشک تزیین کنید. حلیم بادمجان با نان و سبزی خوردن بسیار خوشمزه است.
نکات مهم در تهیه حلیم بادمجان
گوشت استفاده شده در حلیم بادمجان، گوشت بدون استخوان است. معمولاً در تهیه این غذا از سر دست یا گوشت گردن استفاده می نمایند.
اگر می خواهید حلیم شما حالت کشداری پیدا کند، از گوشت گردن بهره ببرید.
دقت کنید زمانی که کشک را به حلیم بادمجان اضافه کردید، غذای شما نباید زیاد بجوشد، چون جوشیدن زیاد باعث می گردد کشک ببرد و مزه و حالت آن عوض گردد.
می توانید در صورت تمایل عدس را حذف کنید و حلیم بادمجان را تنها با برنج بپزید.
در برخی منطقه ها در پخت حلیم بادمجان از جو پرک یا جوی سالم هم استفاده می نمایند، به این صورت که جو پرک یا جو را با آب می پزند و با گوشتکوب آن را کاملا له می نمایند و همراه با برنج و عدس به گوشت اضافه می نمایند.
مراحل مختلف پخت حلیم بادمجان در شهر های مختلف فرق دارد. به طور مثال در کرمانشاه نخود و لوبیا سفید هم به حلیم بادمجان اضافه می نمایند.
به جای گوشت گوسفند می توانید از گوشت بوقلمون هم بهره ببرید. در این صورت به ازای هر 2 عدد بادمجان، به یک چهارم گوشت سینه بوقلمون احتیاج دارید و کافی است گوشت را با نمک و زردچوبه بپزید و آن ها را له کنید. بقیه مراحل را هم مانند دستور ذکر شده اجرا کنید.
منبع: فرارو