آشنایی با فواید شگفت انگیز شوید
به گزارش گیگابلاگ، شوید علاوه بر عطر و طعم، اشتها آور و دارای خواص دارویی فراوانی است.
به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، گیاه شوید حاوی مواد مغذی و ترکیباتی است که به هضم غذا یاری می نماید.
همچنین باعث تسکین اختلالات قاعدگی و تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. از آنجا که شوید یک ماده ضد التهاب است، ترکیبات آن می توانند در برابر آرتروز و سایر بیماری های التهابی محافظت نمایند.
شوید (Anethum graveolens) صد ها سال برای اهداف آشپزی و دارویی استفاده می شده است. جدا از عطر و طعم قوی، ملایم، اشتها آور، دارای خواص دارویی فراوانی است. این خواص از ترکیبات خاصی به نام مونوترپن ها و همچنین فلاونوئید ها، مواد معدنی و اسید های آمینه حاصل می گردد.
شوید می تواند یک گیاه چند ساله یا یک ساله باشد، بسته به اینکه در کجای جهان کشت می گردد. شوید به عنوان یک طعم دهنده، به عنوان ماده تشکیل دهنده بسیاری از وعده های غذایی استفاده می گردد.
فواید شوید برای سلامتی از ترکیبات آلی، ویتامین ها و مواد معدنی آن حاصل می گردد که شامل مونوترپن های قدرتمندی مانند لیمونن، کارون و آنتوفوران و همچنین فلاونوئید هایی مانند ویسینین و کامفرول هستند.
در خصوص ویتامین ها و مواد معدنی، طبق بانک اطلاعات ملی مواد مغذی USDA، این ویتامین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین A و C و همچنین مقدار کمی از فولات، آهن و منگنز است.
یاری به بی خوابی
روغن های اساسی موجود در شوید دارای خواص دارویی باستانی، آرام بخش و خواب آور هستند.
فلاوونوئید ها و ویتامین B کمپلکس موجود در روغن ها، ترشح آنزیم ها، هورمون های خاصی را که اثرات آرامبخش و خواب آور دارند، فعال می نماید و در نتیجه به افراد یاری می نماید تا خواب خوبی داشته باشند.
کاهش عفونت های میکروبی
شوید از مدت ها قبل با فعالیت ضد میکروبی همراه بوده است بنابراین، استفاده مکرر از این گیاه در وعده های غذایی ممکن است به کاهش بروز تعدادی از عفونت های میکروبی در بدن و همچنین عفونت هایی که منجر به زخم های باز یا بریدگی های کوچک در پوست می شوند، یاری کند.
کاهش اسهال
اسهال عمدتا توسط دو چیز ایجاد می گردد. سوء هاضمه و عملکرد میکروبی. از نظر سوء هاضمه، شوید می تواند کاملاً مفید باشد، زیرا خواص هضم بسیار خوبی دارد.
ثانیاً، این گیاه به دلیل وجود مونوترپن ها و فلاونوئید های موجود در روغن های اساسی آن، که دارای خاصیت میکروب کش یا باکتری کش هستند، می توانند با مهار عفونت های میکروبی که سعی در حمله به بدن دارند، به برطرف اسهال یاری نمایند.
تسکین درد آرتروز
شوید از مدت ها قبل به عنوان یک گیاه ضد التهاب شناخته می گردد، به این معنی که به کاهش التهاب و درد های مربوط به بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید و نقرس یاری می نماید. دقیقاً به همین دلیل از زمان های بسیار قدیم شوید استفاده می شده است.
تحریک قاعدگی
در طب عامیانه تصور می گردد فلاونوئید های موجود در روغن شوید، ترشح بعضی هورمون ها را که به حفظ چرخه قاعدگی مناسب در زنان یاری می نمایند، تحریک می نماید.
درمان اختلالات تنفسی
کامپفرول و سایر اجزای خاص فلاونوئید ها و مونوترپن ها در روغن های اساسی شوید ماهیت ضد احتقان دارند. تصور می گردد که آن ها به برطرف گرفتگی در سیستم های تنفسی به دلیل هیستامین، آلرژی یا سرفه یاری می نمایند.
بهداشت دهان
دانه ها و برگ های شوید خوشبو نماینده های خوب دهان و تنفس هستند. جدا از آن، روغن های اساسی موجود در آن ماهیت میکروب کش، آنتی اکسیدان و ضد عفونی نماینده دارند.
به دلیل این خواص، آن ها به کاهش عفونت های میکروبی دهان یاری می نمایند و آنتی اکسیدان های آن ها آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد به لثه ها و دندان ها را نیز به حداقل می رساند.
حفظ سلامت استخوان
محتوای کلسیم شوید به این معنی است که به مقدار کافی کلسیم در بدن یاری می نماید، که به نوبه خود به عنصر مهم محافظت از شما در برابر از دست دادن تراکم مواد معدنی استخوان یاری می نماید.
پوکی استخوان سالانه میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و کلسیم به همراه سایر مواد معدنی ضروری، یک عنصر اصلی در رشد و نمو مناسب استخوان ها و ترمیم استخوان های آسیب دیده است.
کنترل دیابت
از مدت ها قبل شوید با دیابت و مدیریت سطح انسولین در ارتباط است. مطالعات نشان داده اند که ممکن است به کاهش نوسانات لیپید های سرم و سطح انسولین در دیابت ناشی از کورتیکواستروئید یاری کند.
مطالعه ای در مجله Phytotherapy Research بیان داشت که موش های آزمایشگاهی که دیابت نوع 2 ناشی از کورتیکواستروئید داشتند، وقتی به آن ها 22 روز عصاره شوید داده شد، میزان گلوکز و انسولین سرم را کاهش دادند.
شوید یک ماده شل نماینده است و باعث افزایش دفع ادرار می گردد تا در دفع سموم، نمک های اضافی و آب از بدن یاری کند.
بعلاوه، ضد اسپاسم است (از گرفتگی عضلات جلوگیری می نماید) و یک ماده ضد نفخ است. همچنین ممکن است دارای پتانسیل ضد سرطانی باشد، اما برای آنالیز این ادعا احتیاج به مطالعات بیشتری است.
منبع: جام جم آنلاین