28 نکته مهم راهنمای خرید رب گوجه فرنگی کارخانه ای با برترین کیفیت
به گزارش گیگابلاگ، می دانید رب گوجه فرنگی خوب چه تعییناتی دارد؟ رب گوجه یکی از چاشنی های بسیار پرکاربرد در آشپزی است که در و به کار می رود. رب گوجه، همان طور که از نام آن تعیین است، بر پایه گوجه فرنگی درست شده و بسته به اینکه کارخانه ای یا خانگی باشد، افزودنی هایی به آن اضافه می گردد. اگر رب گوجه فرنگی کارخانه ای می خرید، باید به ویژگی های مختلفی در زمان خرید دقت کنید تا یک رب گوجه استاندارد برای آشپزی و پخت و پز داشته باشید. در این مقاله از در به ویژگی ها و راهنمای خرید رب گوجه فرنگی باکیفیت می پردازیم.

ویژگی های رب گوجه فرنگی استاندارد و باکیفیت کارخانه ای
شاید شما هم جزو آن دسته افرادی باشید که وقتی به فروشگاه می روید، به صورت رندوم یا تصادفی، یک رب گوجه را از قفسه بردارید و بدون نگاه کردن به ویژگی های آن، اقدام به خرید رب گوجه کنید. اما قبل از این کار، بهتر است آگاهی تان را درباره راهنمای خرید رب گوجه فرنگی بالا ببرید تا سالم ترین رب گوجه فرنگی را بخرید. در زمان خرید رب گوجه فرنگی به نکات زیر دقت کنید:
ضمناً در صورت تمایل می توانید انواع با کیفیت مثل و دیگر برندهای مشهور و مطمئن را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
1- ترکیبات رب گوجه فرنگی و مواد افزودنی
در ، احتمالا به جز نمک و گاهی اوقات روغن زیتون یا روغن آفتاب گردان، از مواد دیگری استفاده نمی گردد. اما در رب گوجه های کارخانه ای برای بالا بردن مدت ماندگاری رب گوجه، افزودن طعم، غلیظ تر شدن بافت رب گوجه و خوشرنگ شدن آن، از ترکیبات دیگری هم استفاده می گردد. این ترکیبات، به طور مستقیم بر کیفیت رب گوجه تاثیر می گذارند.
در اصل فزونین رب گوجه فرنگی و باکیفیت ترین رب گوجه باید بدون نگهدارنده و رنگ های مصنوعی باشد. اضافه کردن میزان کمی نمک برای بالا بردن ماندگاری رب گوجه، بلامانع است. هنگامی که رب گوجه می خرید این ترکیبات را از روی معینات کالا، آنالیز کنید. یک رب گوجه خوب باید ترکیبات زیر را داشته باشد:
1- استفاده از گوجه فرنگی تازه و رسیده که طعم و رنگ طبیعی دارد. هر چند ممکن است از ظاهر رب متوجه نشوید، ولی رب هایی که با گوجه های خراب و لکه دار درست می شوند، طعم گس یا تلخی دارند، رنگشان معمولا تیره تر است و ماندگاری کمتری هم دارند. رب های ارگانیک به رب هایی گفته می گردد که در تهیه آنها از گوجه هایی استفاده می گردد که فاقد سموم و آفت کش های شیمیایی هستند و ارزش غذایی بالاتری دارند.
2- میزان نمک استاندارد برای تهیه رب گوجه حدود 1/5 تا 2 درصد وزن رب گوجه است. این میزان نمک به ماندگاری بیشتر رب گوجه یاری می نماید، در عین حال، برای سلامتی مضر نیست.
3- در ترکیبات رب گوجه باکیفیت از بعضی روغن های گیاهی استفاده می گردد تا از کپک زدن آن جلوگیری به عمل بیاید.
4- غلظت رب گوجه اگر کم باشد و بافت روانی داشته باشد، هم زود تمام می گردد و هم مستعد خرابی و کپک زدن خواهد شد. میزان غلظت رب گوجه که به غلظت بریکس معروف است باید بین 27 تا 30 درصد باشد تا طعم و بافت خوبی داشته باشد.
5- رب گوجه های باکیفیت، باید فاقد رنگ مصنوعی و مواد شیمیایی یا افزودنی های غیر مجاز باشد.
2- رب گوجه رنگ طبیعی داشته باشد
خوشرنگ بودن رب گوجه، هم در بسیاری مواقع، نشان دهنده کیفیت بالای آن است و هم بر روی رنگ غذا یا خوراکی هایی که با آن درست می کنید، تاثیر مستقیم می گذارد. در زمان خرید رب گوجه، مخصوصا اگر در بسته بندی های شیشه ای خریداری می کنید، این نکته از راهنمای خرید رب گوجه فرنگی را در نظر داشته باشید که رنگ رب باید قرمز طبیعی، شفاف و یکنواخت باشد.
اگر رنگ رب، تیره بود، ممکن است در تهیه آن از گوجه فرنگی کهنه و ناسالم استفاده شده باشد یا گوجه ها در فرایند پخت، سوخته باشند. یکی دیگر از دلایل تیره بودن رب گوجه هم می تواند واکنش نشان دادن رب گوجه با بدنه یا قوطی رب باشد.
3- رب گوجه باید بوی طبیعی داشته باشد
گوجه فرنگی سالم و باکیفیت باید بوی تازه و طبیعی گوجه فرنگی داشته باشد. استشمام هر گونه بوی ترشیدگی یا بوی شیمیایی به معنی ناسالم بودن و حتی خرابی رب گوجه است.
4- گوجه فرنگی نباید تلخ باشد
طعم گوجه فرنگی باید ملایم و متمایل به شیرین باشد. مخصوصا در رب گوجه های کنسروی، طعم گس، ترش یا تلخ ممکن است احساس گردد. در بعضی مواقع به خاطر بی کیفیتی رب گوجه، مواد رب گوجه با قلع موجود در بطری کنسرو، واکنش نشان می دهد و علاوه بر رنگ، طعم آن را خراب می نماید.
5- غلظت رب گوجه فرنگی را آنالیز کنید
رب گوجه فرنگی خیلی رقیق و خیلی غلیظ، هر دو نشانه کیفیت پایین آن است. به صورت استاندارد غلظت رب گوجه باید 27 تا 30 درصد باشد. باید این غلظت در حدی باشد که به راحتی در غذا حل گردد و بعد از حل شدن، آثاری از گلوله گلوله شدن در آن نباشد. اگر رب گوجه زیادی سفت بود (به خاطر نگهداری غیر اصولی آب آن خشک شده بود) بهتر است قبل از افزودن به غذا، آن را با کمی آب، رقیق کنید.
6- به میزان ناخالصی رب گوجه دقت کنید
یکی دیگر از نکات راهنمای خرید رب گوجه فرنگی این است که یک رب گوجه خوب، ناخالصی کمتری دارد. یکدست بودن و نبود تکه های گوجه فرنگی از معینه های یک محصول مرغوب است. برای تشخیص رب گوجه با ناخالصی، رب گوجه ای را که خریداری نموده اید، در یک سینی بریزید و با قاشق یا کاردک آن را پخش کنید تا ناخالصی های آن معین گردد.
7- رب گوجه صادراتی بهتر است
برندهای زیادی، رب گوجه فرنگی را فراوری و به بازار عرضه می نمایند. از میان این برندها، برندهایی که کالاهای خود را به کشورهای دیگر صادر می نمایند، استانداردهای سختگیرانه تری دارند و هر چند قیمت آنها ممکن است به نسبت کمی بالاتر باشد ولی از نظر کیفیتی، خرید آنها به صرفه تر است.
8- تاریخ فراوری و انقضای رب گوجه را چک کنید
یکی از مهم ترین نکات در راهنمای خرید رب گوجه فرنگی، آنالیز تاریخ فراوری و انقضای آن است. روی همه رب های کارخانه ای، این تاریخ ها درج شده است. هر چه رب گوجه، تازه تر باشد، طعم و کیفیت بالاتر و بهتری خواهد داشت. رب های صنعتی معمولا بین 6 تا 18 ماه ماندگاری دارند و بعد از باز شدن، باید در یخچال نگهداری شوند.
9- از برندهای معتبر رب گوجه بخرید
برندهای رب گوجه باکیفیت مثل فامیلا، اویلا، طبیعت، چین چین و … جزو فزونین برندهای رب گوجه هستند که امتحان خود را پس داده اند. می توانید در بین برندهای مختلف رب گوجه، آنها را انتخاب کنید.
10- بسته بندی رب گوجه باید سالم باشد
از خرید رب گوجه هایی که قوطی های آنها متورم شده یا فرو رفتگی در آنها وجود دارد، خودداری کنید. ممکن است این تغییر شکل بسته بندی، به خاطر فاسد شدن رب باشد.
اگر سوراخ یا منفذی در قوطی کنسرو وجود داشت، یا در رب گوجه های شیشه ای، منفذی مشاهده کردید، بعلاوه اگر درب آن به راحتی باز گردد و لایه های محافظ نداشته باشد، می توان فهمید این محصول کیفیت کافی ندارد، پس به هیچ عنوان آن را نخرید، چون اگر رب گوجه در معرض هوا یا اکسیژن قرار بگیرد، احتمال فاسد بودن یا کپک زدگی آن بالا می رود.
بیشتر بخوانید:
رب گوجه خانگی یا کارخانه ای؛ کدام بهتر است؟
هر چند رب گوجه های خانگی هواداران زیادی دارند و بسیاری افراد بر این باورند که این رب ها، به خاطر طبیعی بودن موادی که در آنها به کار می رود، سالم تر هستند اما بسیاری از کارشناسان، رب گوجه های کارخانه ای باکیفیت را برای مصرف مفید تر می دانند. دلایل فزونی رب گوجه های کارخانه ای نسبت به رب های خانگی عبارتند از:
1- ماندگاری بالاتر بدون تغییر طعم و کیفیت
رب گوجه فرنگی های کارخانه ای، به خاطر رعایت اصولی بسته بندی، پاستوریزه بودن مواد و نوع پوششی که دارند، حدود 18 ماه پس از فراوری، قابل استفاده هستند، بدون اینکه کیفیت آنها تغییر کند.
2- اطمینان از غلظت استاندارد رب گوجه
رب های خانگی به خاطر جوشیدن زیاد یا کم، معمولا غلظت مناسبی ندارند، یا زیادی رقیق و یا زیادی غلیظ هستند. در رب های کارخانه ای، تحت نظارت و با دستگاه های پیشرفته درست می شوند و چندان احتیاجی نیست بابت غلظت آنها نگران باشید، مگر اینکه بی کیفیتی رب گوجه برایتان ثابت گردد و از تجربه خریدتان بهره ببرید و دیگر آن برند خاص را نخرید.
3- خوشرنگ تر و خوشمزه تر بودن
در بعضی موارد، بعد از تهیه رب، برای اینکه رب گوجه غلظت مناسبی بگیرد و آب اضافی آن گرفته گردد (چون معیار و دستگاه خاصی برای میزان گیری غلظت مناسب رب گوجه خانگی وجود ندارد)، رب گوجه را در سینی ریخته شده و در معرض نور آفتاب گذاشته می گردد.
این کار اگر به صورت اصولی انجام نگردد و رب گوجه برای طولانی مدت در مجاورت نور آفتاب باشد، تغییر رنگ داده و مزه آن هم عوض می گردد. ضمناً ممکن است رب گوجه تیره گردد و غذا را هم تیره کند و حتی مزه غذا را تغییر داده و آن را تلخ کند.
4- از بین رفتن میکروب ها و باکتری های مضر در روند فراوری
در تهیه رب گوجه کارخانه ای، فرآیند حرارتی استاندارد و فیلتراسیون دقیق انجام می گردد که این موضوع، علاوه بر اینکه سلامت رب گوجه را ارتقا می دهد، از بار میکروبی آن کم می نماید. در نتیجه، احتمال هم کاهش پیدا می نماید.
5- کنترل کیفیت و رعایت استانداردهای بهداشتی
طبق قوانین فراوری رب گوجه کارخانه ای، گوجه فرنگی و مواد اصلی که برای تهیه رب گوجه استفاده می گردد، باید از انواع باکیفیت، سالم و بهداشتی باشد. بعلاوه همه دستگاه ها و فرایند های بسته بندی محصولات، بر اساس استانداردهای دقیق، عمل می نمایند و این موضوع باعث می گردد رب گوجه ای که به دستتان می رسد، سالم و بدون میکروب باشد.
6- عدم احتیاج به نگهداری خاص رب گوجه
معمولا رب گوجه فرنگی های خانگی بعد از اینکه تهیه می شوند، باید اقداماتی را برای بالا بردن ماندگاری شان انجام دهید، مثلا روی سطح رب گوجه را نمک بپاشید یا یک لایه روغن بریزید. رب گوجه کارخانه ای، حتی در دمای محیط هم قابل نگهداری است، البته بهتر است آن را در یخچال یا برای نگهداری طولانی مدت، در فریزر نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید:
رب گوجه کنسروی یا شیشه ای؛ کدام بهتر است؟
انتخاب بین رب گوجه فرنگی شیشه ای و کنسروی (فلزی) بستگی به احتیاج، بودجه و اولویت های شما دارد. هر کدام از این روش های بسته بندی رب گوجه، مزایا و معایب خاص خود را دارند.
مزایای رب گوجه شیشه ای:
به خاطر امکان مشاهده رنگ و کیفیت قبل از خرید رب شیشه ای، می توانید رنگ و غلظت رب را قبل از اینکه بخرید، ببینید.
شیشه با گوجه فرنگی واکنش نمی دهد، در حالی که قوطی فلزی کنسرو ممکن است در تماس طولانی با رب گوجه تغییر کند و رنگ رب، سیاه گردد. بعلاوه طعم آن تغییر نموده و کیفیت آن کاسته می گردد.
بعضی افراد معتقدند که رب شیشه ای طعم بهتری دارد، چون مواد رب گوجه فرنگی، در معرض فلز قرار نمی گیرد.
مزایای رب گوجه کنسروی (فلزی):
رب های کنسروی معمولا برای مدت طولانی تری بدون تغییر کیفیت باقی می مانند.
برخلاف شیشه، قوطی فلزی نمی شکند و به خاطر مقاومت در برابر ضربه و شکستگی، حمل ونقل آن ها راحت تر است.
رب گوجه فرنگی های کنسروی معمولا ارزان تر از مدل های شیشه ای هستند.
بیشتر بخوانید:
رب گوجه فرنگی استاندارد و باکیفیت؛ رب گوجه چین چین
رب گوجه فرنگی چین چین با رنگ طبیعی، بافت غلیظ و طعم متعادل، یه انتخاب عالی برای آشپزهاییه که به کیفیت اهمیت می دن. این محصول بدون مواد افزودنی مضر تهیه شده و با فرآیند پخت اصولی، طعم واقعی گوجه فرنگی رو حفظ نموده.
بسته بندی بهداشتی و ماندگاری بالای رب چین چین باعث شده توی خونه، رستوران یا حتی آشپزخانه های حرفه ای هوادار داشته باشه. برای خرید رب باکیفیت چین چین این محصول رو می تونین از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی با تخفیف های شگفت انگیز تهیه کنید.
رب گوجه فرنگی شیشه ای چین چین
با بسته بندی شفاف و بهداشتی، یه انتخاب عالی برای خانواده هاییه که به سلامت و کیفیت مواد غذایی اهمیت می دن. این نوع بسته بندی به حفظ طعم طبیعی، رنگ اشتهابرانگیز و عطر واقعی گوجه فرنگی یاری می کنه و می تونین بدون تغییر مزه، اون رو توی یخچال نگهداری کنین.
رب شیشه ای چین چین معمولاً در وزن 700 گرمی عرضه می شه و برای مصرف روزانه یا تهیه غذاهای سبک مثل سس سالاد، خوراک های خانگی و غذاهای رژیمی کاملاً مناسبه.
رب گوجه فرنگی قوطی فلزی چین چین
با بسته بندی مقاوم و ماندگاری بالا، یه گزینه ای کاربردی برای رستوران ها یا خانواده های پرجمعیته. این نوع بسته بندی از نفوذ نور و هوا جلوگیری می کنه و باعث حفظ کیفیت رب و رنگ طبیعی اون، در طولانی مدت می شه.
رب فلزی چین چین در وزن های متنوع مثل 800 گرمی، 1 کیلوگرمی و حتی 4/5 کیلوگرمی صنعتی عرضه می شه و برای پخت خورشت های سنتی، غذاهای مجلسی و تهیه سس های غلیظ کاملاً مناسب و ارزان ست.
سوالات متداول درباره خرید فزونین رب گوجه کارخانه ای
فزونین برندهای رب گوجه کدامند؟
برندهای رب گوجه مثل فامیلا، تبرک، اویلا، طبیعت، روژین و اصالت از محبوب ترین گزینه ها در ایران هستند.
آیا رب گوجه فرنگی کارخانه ای مواد نگهدارنده دارد؟
بعضی برندهای صنعتی از مواد نگهدارنده مجاز برای افزایش ماندگاری استفاده می نمایند، اما رب های خانگی معمولا فاقد این مواد هستند.
غلظت استاندارد رب گوجه چقدر باید باشد؟
میزان بریکس استاندارد یا غلظت رب گوجه باید بین 27 تا 30 درصد باشد تا کیفیت مطلوبی داشته باشد.
منبع: افق کوروش