فرایند انتقال قدرت میان ترامپ و بایدن فلج شده است

به گزارش گیگابلاگ، روزنامه فیگارو نوشت امتناع رئیس جمهور آمریکا از پذیرش شکست خود در انتخابات موجب توقف فرایند انتقال قدرت شده است که این امر نگرانی کارشناسان حوزه امنیت را به دنبال داشته است.

فرایند انتقال قدرت میان ترامپ و بایدن فلج شده است

روزنامه فرانسوی فیگارو در مطلبی تحت عنوان فرایند انتقال قدرت میان ترامپ و بایدن فلج شده است نوشت: دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، همان طوری که آغاز شده بود انتها می یابد؛ در فضایی پیچیده و نقدها شدید میان جمهوری خواستار و دموکرات ها که بسیار مخرب تر از نقدها در کارزار انتخاباتی بود.

در این مطلب آمد است: دوره انتقالی که از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نخستین سه شنبه ماه نوامبر و تحلیف رئیس جمهور در 20 ژانویه سال بعد است و هر چهار سال رخ می دهد، زمان به شدت حساس در عرصه سیاسی آمریکاست. طی این ده هفته، رئیس جمهوری که دوره اش رو به اتمام است و اعضای اصلی دولت، دستورالعمل هایی را به افراد بعدی که روی کار می آیند ارائه می دهند. این انتقال قدرت گسترده تقریبا در راس همه نهاد های قدرت دولت فدرال آمریکا پس از یک کارزار انتخاباتی که اغلب بسیار جنجالی است و گاهی در پی رقابت میان دو نامزد یا دو حزب بسیار پیچیده می شود رخ می دهد.

اما میزان بدگمانی و خصومت در انتخابات امسال به طور مستقیم کارایی دولت فدرال را تهدید می کند. در حالی که همه گیری کووید-19 مانند سایر کشور های توسعه یافته در آمریکا هم گسترده یافته است و رکود اقتصادی نیازمند تدابیر فوری است، اختلافات میان ترامپ و بایدن تا به امروز مانع از تصمیم گیری در مورد این تدابیر فوری شده است.

اما در کاخ سفید دونالد ترامپ به آداب و رسوم پایبند نیست. وی با حمایت بیشتر کنندگان جمهوری خواه و محبوبیتش نزد رای دهندگان، همچنان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری به دلیل وقوع تقلب گسترده در آن معترض است. شکایت های قضایی که در برخی ایالت ها از سوی تیم وی مطرح شده است تا به امروز و به دلیل نبود اسناد به نتیجه ای نرسیده است. اما این اعتراض بیشتر از آنکه قضایی باشد، سیاسی است. ترامپ که تمایلی به مصالحه ندارد و تا زمانی که از شکایت ها خسته نشده است و نتایج انتخابات به طور رسمی تایید نشده است قصد ندارد شکست خود را بپذیرد.

دموکرات ها این انسداد نظام مند را به عنوان یک اقدام استبدادی خطرناک از سوی رئیس جمهور محکوم می کنند. آن ها ضمن ابراز تاسف از پیامد های این کار در مورد خسارات بالقوه ای که ممکن است به اعتبار انتخابات وارد شود هشدار می دهند.

این انسداد تا به امروز مانع از آن شده است که بایدن از اوضاع اطلاعاتی آگاه شود. این گزارش فوق محرمانه که خلاصه ای از گزارش های دستگاه های اطلاعاتی آمریکاست، به طور روزانه به رئیس جمهور ارائه می شود و از سوی رئیس دستگاه اطلاعات ملی آماده می شود. از سال 1950، رئیس جمهور منتخب از زمان پیروزی در انتخابات گیرنده این گزارش خواهد بود تا در جریان پفراینده های راهبردی قرار بگیرد.

مذاکرات کنونی با طالبان در افغانستان، وضع نیرو های آمریکایی در سوریه و عراق، یا حتی مذاکرات با روسیه در مورد توافق تسلیحات هسته که در 16 فوریه 2021 منقضی می شود از جمله این پفراینده هاست.

بایدن که تا به امروز به دقت از مشاجره در مورد رویکرد دونالد ترامپ اجتناب کرده بود، حالا کاهش تاثیر این وضع را برگزیده است. بایدن در این باره گفت: بدیهی است که دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده کارآمد است، اما به هر حال من در وضعی نیستم که در مورد این مسائل تصمیم گیری کنم. دسترسی به آن ها خوب است، اما حیاتی نیست. همان طور که گفتم در حال حاضر تنها یک رئیس وجود دارد که تا 20 ژانویه رئیس جمهور خواهد بود.

حتی برخی متحدان ترامپ در مورد پیامد های این انسداد برای امنیت ملی ابراز نگرانی کردند. شماری از کنندگان جمهوری خواه بدون مخالفت مستقیم با رئیس جمهور خواستار دسترسی بایدن به گزارش های اطلاعاتی شدند.

انتخابات سال 2000 در خاطر همه مانده است. در آن زمان بازشماری آرا در ایالت فلوریدا اعلام برنده انتخابات را چند هفته به تاخیر انداخت. دولت کلینتون به مدت 37 روز پیش از اعلام نتایج انتخابات، دسترسی به منابع فدرال و اطلاعات محرمانه را به جرج دبلیو بوش نداده بود. گزارش کمیسیون تحقیق در مورد حمله 11 سپتامبر سال 2001، این تاخیر را زیر سوال برده بود و تاکید کرد تاخیر در انتصاب روسای برخی سمت ها موجب عدم آمادگی دولت شده بود.

دو نفر از عاملان اصلی این انتقال قدرت جنجالی یعنی اندی کارد، رئیس کارکنان کاخ سفید، در زمان جرج بوش و جان پودستا دارنده همین سمت در دوران کلینتون در مطلبی در روزنامه واشنگتن پست در مورد این تاخیر دوباره هشدار دادند.

آن ها در این مطلب نوشتند: انتخابات 2020 همانند انتخابات سال 2000 نیست و نباید همانند آن نیز با این انتخابات برخورد شود. رئیس جمهور جو بایدن و تیم وی نباید با تاخیری مشابه تاخیر در زمان جرج دبلیو بوش رو به رو شوند. چشم انداز انتخاباتی دیگر مانند آن زمان نیست. نتیجه هم همان نیست. ما هم هزینه قابل توجهی برای یک انتقال قدرت همراه با تاخیر پرداخت کردیم. با توجه به واقعیت همه گیری، تاخیر در آغاز انتقال قدرت می تواند هزینه گزافی داشته باشد. فرایند انتقال قدرت باید از همین حالا آغاز شود.

کارشناسان در حوزه امنیت ملی و اطلاعاتی هم امیدوارند رئیس جمهور تغییر عقیده دهد تا قدرت اجرایی تداوم یابد و رئیس جمهور آینده از همان روز اول برای مقابله با مسائل امنیت ملی آماده باشد. آن ها نگرانند که رقبای آمریکا از این فرایند انتقالی در آمریکا بهره ببرند. ، باشگاه خبرنگاران

راوه بلاگ: راوه بلاگ | با مجله صنعتی راوه همراه باشید

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: gigablog.ir شناسه مطلب: 6787

به "فرایند انتقال قدرت میان ترامپ و بایدن فلج شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرایند انتقال قدرت میان ترامپ و بایدن فلج شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید